חשיפה לאקדמיה-אלווין

תכנית ביוזמת עמותת "אלווין ישראל" בשיתוף עם אוניברסיטת חיפה, שותפות קהילה-אקדמיה, מוזיאון הכט והחוג לארכאולוגיה.

התכנית קמה במטרה לשלב צעירים עם מוגבלות בתפקוד גבוה כסטודנטים בקורסים לתואר ראשון, תוך יצירת תהליך חשיפה לאקדמיה עבורם: היכרות עם מתקני האוניברסיטה, תחומי הלימוד בחוגים השונים, סיורים, הרצאות אורח של מרצים, הדרכות אוריינות מחשב, השתתפות בקורס עיוני והתנסות מעשית.

במסגרת התוכנית, משתתפים הצעירים בקורס "האדם וחיות אחרות – ההיסטוריה החברתית של החיות" בהנחיית פרופ' גיא בר עוז, מטעם החוג לארכאולוגיה, בו הם לומדים על תהליך ההתקשרות בין האדם לבעלי החיים במרוצת ההיסטוריה האנושית ומציג את שלבי הביות של מגוון חיות הבית. המשתתפים מגיעים לאוניברסיטה יומיים בשבוע, למשך 3 שעות.

לאחר מכן, מתנסים הצעירים בעבודה ארכאולוגית מעשית – מיון ("פיקינג") של חומרים המגיעים משדה חפירות במעבדת ארכאוזואולוגיה. ממצאים אלו משמשים לחקר החקלאות והטבע הקדום של ארץ ישראל.


אין ספק שהעבודה במעבדה היוותה עבור הסטודנטים של אלווין התנסות חשובה, ואלמנט שיקומי חשוב. ניתן היה לראות את תהליך הלמידה המשותף של הסטודנטים של אלווין וצוות הפרויקט "תוך כדי תנועה". קיום עבודת מיון החומרים הארכאולוגים שהתבצע בתוך המעבדה לארכאוזאולוגיה תרם רבות  לחווית הלמידה ולמוטיבציה של הסטודנטים... המעבדה הפכה להיות מקום מוכר ונוח עבור הסטודנטים. הם נכנסו בחיוך וידעו היכן מקום העבודה שלהם ומה סדר הפעולות.

נופר שמיר

מנחת ההתנסות המעשית ואחראית על ליווי ותכלול הפרויקט

51724458_1375588272581215_3275085667561897984_n (1)

טעימה מהמפגשים